Home

Akoestische panelen van gerecycleerde spijkerbroeken

 

Met deze panelen kan je in alle rust vergaderen of werken en genieten uw gasten meer van hun bezoek!

Verkrijgbaar met een α-waarde van 0,65 (Basic) tot 0,9 (Premium)

Het akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een mooie scherpe print en speciale puntsverlijming, zodat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van mechanisch gerecycleerde spijkerbroeken. Dit houdt in dat het textiel door een machine uit elkaar getrokken wordt tot een vezelniveau. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit zorgt ervoor dat geluidsoverlast drastisch wordt gereduceerd en de nagalm verminderd. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde van 0,65 (Basic) tot 0,9 (Premium) behaald wordt. Meer info vind je in de TAB 'Testresultaten'

 

Je krijgt een complete set geleverd die je niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de ondergrond te hangen en dit zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit zorgt voor net iets minder demping, maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie.

 

Deze panelen kunnen gebruikt worden op school, kantoor, restaurant..., kortom een plaats weer er teveel nagalm is. Een rustige werksfeer verlaagt stress, zorgt voor minder afleiding en een hogere productiviteit. Bovendien genieten gasten meer van hun bezoek aan een restaurant, museum of theater met een goede akoestiek. Ze komen hier immers om te ontspannen en deze akoestische panelen met een mooie print dragen daaraan bij.

Akoestische panelen:

  • Altijd full color geprint
  • Intense kleuren zonder weerkaatsing van de zon
  • Akoestisch materiaal van gerecyclede spijkerbroeken
  • Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie (α-waarde van 0,65 of 0,9)
  • Voorzien van eenvoudig te monteren aluminium frame (wit of zwart)
  • De akoestische vulling van deze panelen voldoet aan brandklasse B/S1/D0. Daarnaast is de toplaag gemaakt van fire retardant materiaal
  • Minimaal formaat: 30 x 30 cm
  • Maximaal formaat: 230 x 160 cm

 Dit product is beschikbaar met Motiflow patronen!
Naast een eigen ontwerp kun je dit product ook bestellen met één van de 20.000 designs van Motiflow. Je kan een patroon uitzoeken via de online catalogus van Motiflow en je vermeld dan het Motiflow Design-ID bij de ‘Opmerkingen/kleurverdeling’ van het bestelde product. Let op! Hier zijn extra kosten aan verbonden!

Testresultaten van deze akoestische panelen bij gemiddelde spraakfrequentie (α-waarde van 0,65)

*Dit is een merkbare indicatie. Om precies te voldoen aan een bepaalde nagalmtijd is het belangrijk om een geluidsmeting te laten doen door een erkend geluidsinstituut.

Ontwerp aanleveren ( meerdere ontwerpen en  Motiflow patronen zijn mogelijk)

 

Algemeen: bestandsformaat met 10 mm afloop, dus een bestand dat 20 mm groter is dan eindformaat waarbij het ontwerp doorloopt tot aan de rand!

Lees hier meer over alle aanleverspecificaties!

Montagehandleiding

Download hier de montagehandleiding voor het gekozen materiaal:

Moment a.u.b. (dit kan even duren door de hoeveelheid gegevens, schakel ADBLOCKER uit!)Message