Akoestische panelen van gerecycleerde spijkerbroeken

 

Met deze panelen kan je in alle rust vergaderen of werken en genieten uw gasten meer van hun bezoek!

Verkrijgbaar met een α-waarde van 0,65 (Basic) tot 0,9 (Premium)

Het akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een mooie scherpe print en speciale puntsverlijming, zodat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van mechanisch gerecycleerde spijkerbroeken. Dit houdt in dat het textiel door een machine uit elkaar getrokken wordt tot een vezelniveau. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit zorgt ervoor dat geluidsoverlast drastisch wordt gereduceerd en de nagalm verminderd. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde van 0,65 (Basic) tot 0,9 (Premium) behaald wordt. Meer info vind je in de TAB 'Testresultaten'

Verbetert de akoestiek

AcousticPro® absorbeert en isoleert geluidsgolven. Elke ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Meten is weten! Daarom voerde een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uit zodat jij precies weet wat AcousticPro® bijdraagt aan de akoestiek. Goed om te weten: een absorptiewaarde is verdeeld tussen 0 en 1 die wordt aangeduid met een α-waarde. Waarde 0 is vergelijkbaar met een ruimte waar geen geluidsoplossingen staan en het dus erg galmt. Waarde 1 is het beste: deze waarde kun je vergelijken met een open raam waar al het geluid in verdwijnt.

Het verschil tussen AcousticPro® basic en AcousticPro® premium

Het basic paneel heeft dankzij de combinatie van de materialen en de opbouw een α-waarde van 0,65. Dat betekend dus dat 65% van het geluid geabsorbeerd wordt. Het premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. In het premium paneel is namelijk nog een extra laag akoestisch materiaal verwerkt, voor nog meer geluidsabsorptie. Daarnaast is het frame van het premium paneel dikker en steviger. In de tabel zie je de absorptiewaarde per geluidsfrequentie: hoe hoger de lijn, hoe beter AcousticPro® deze frequentie absorbeert.

Panelen van gerceyclede spijkerbroeken

Bij de AcousticPro® panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze lange vezels worden geluidsgolven goed geabsorbeerd.

Voor een gepersonaliseerd en functioneel interieur

Aangename akoestiek draagt in een winkel of kantooromgeving bij aan het (verkoop)succes. Daarnaast genieten gasten meer van een bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met AcousticPro® panelen. Als stelregel houden we aan dat je minimaal 20% van het vloeroppervlak aan kunt houden voordat je verschil hoort. En als je een optimaal verschil wilt horen, dan is dat 30% van je vloeroppverlak.

Voorzien van eenvoudig te monteren frame

De akoestische print zit in een geanodiseerd aluminium frame. Je krijgt een complete set, die je niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Door het anodiseren heeft het frame een slijtvaste laag en gaat het lang mee. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de ondergrond te hangen en dit zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit zorgt voor net iets minder demping, maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie.

Vraag jouw sample aan

Materialen moet je voelen, zien en testen, dat snappen we. Ontwerp daarom zelf AcousticPro® samples met een bedrijfslogo, uniek design of inspirerende afbeelding.

Bestel de samples al vanaf 1 stuk!

 Dit product is beschikbaar met Motiflow patronen!
Naast een eigen ontwerp kun je dit product ook bestellen met één van de 20.000 designs van Motiflow. Je kan een patroon uitzoeken via de online catalogus van Motiflow en je vermeld dan het Motiflow Design-ID bij de ‘Opmerkingen/kleurverdeling’ van het bestelde product. Let op! Hier zijn extra kosten aan verbonden!

Specificaties:

 • Printtechniek: Sublimatie
 • Minimaal formaat: 20 x 20 cm
 • Maximaal formaat: 230 x 160 cm
 • Materiaal frame:
  • Basic: Zwart of wit aluminium
  • Premium: Zwart of wit aluminium
 • Dikte frame:
 • Basic: 3 cm
 • Premium: 4,2 cm
 • Plaatmateriaal: Hardboard geperforeerd
 • Dikte plaat: 3,2 mm
 • Akoestisch materiaal: 100% recyclebaar polyester toplaag met een backing van gerecyclede spijkerbroeken
 • Akoestische waarden (AW):
 • Basic: 0,65
 • Premium: 0,9
 • Binnen/buiten: Binnen
 • Extra: Bij het premium paneel is het materiaal op de achterzijde voorzien van spijkerbroeken materiaal zonder print.

Testresultaten van deze akoestische panelen bij gemiddelde spraakfrequentie (α-waarde van 0,65)

*Dit is een merkbare indicatie. Om precies te voldoen aan een bepaalde nagalmtijd is het belangrijk om een geluidsmeting te laten doen door een erkend geluidsinstituut.

Montagehandleiding

Download hier de montagehandleiding voor het gekozen materiaal:

Ontwerp aanleveren ( meerdere ontwerpen en  Motiflow patronen zijn mogelijk)

Algemeen: bestandsformaat met 10 mm afloop, dus een bestand dat 20 mm groter is dan eindformaat waarbij het ontwerp doorloopt tot aan de rand!

Moment a.u.b. (dit kan even duren door de hoeveelheid gegevens, schakel ADBLOCKER uit!)Message