Behang - muurbekleding - wandbekleding - fotobehang (naadloos)

Ontwerp je eigen naadloos behang met bedrijfslogo, uniek design of inspirerende afbeelding in lijn met uw communicatiestrategie of uw wensen.

Ontwerp gepersonaliseerd behang voor elke wand, in elke afmeting. Er is voor ieder project een oplossing.

We hebben keuze uit 5 materialen: Airtex®, SanoTex, WalltexPro®, MultiTexPro en Basicwall

Naadloos

Voorzie iedere wand van een unieke uitstraling. Voorbeelden zijn showrooms, kantoorruimtes of beursstands. Laat je creativiteit erop los en laat de wanden spreken.

Uitgelicht: MultiTexPro®

Nooit eerder werkte een wandbekleding egaliserend, isolerend en geluiddempend! Deze unieke eigenschappen maken van MultiTexPro een innovatie waarmee jij je onderscheid van concurrenten die traditionele wandbekleding verkopen. Oneffenheden tot 4 mm op de muur werkt MultiTexPro feilloos weg. Natuurlijk ook helemaal in de unieke stijl van jouw klant met eigen print, patroon of foto.

Uitgelicht: WalltexPro®

De exclusieve WalltexPro® is de nieuwe standaard in wandbekleding. Deze heavy duty wandbekleding en is geurloos, PVC-vrij, waterafstotend en kras- en stootvast. Op een wand met WalltexPro® reflecteert het licht niet, waardoor het erg geschikt is voor ruimtes met veel daglicht.

Brandvertragend fotobehang

Fotobehang is UV-licht bestendig waardoor de prints niet verkleuren door de zon. De boodschap en effen kleuren blijven jarenlang optimaal zichtbaar. De materialen werken brandvertragen en zijn dankzij de brandcertificering erg geschikt voor gebruik in openbare ruimtes en bedrijven.

Alternatieven voor naadloos fotobehang

Je kunt ook behangrollen bestellen. Kies hierbij uit vijf verschillende soorten om iedere wand van een uniek behang te voorzien. Andere alternatieven voor behang zijn onze muurstickers. Daarnaast kun je met Gekkotex ook een p(l)akkende boodschap creëren.

 Dit product is beschikbaar met Motiflow patronen!
Naast een eigen ontwerp kun je dit product ook bestellen met één van de 20.000 designs van Motiflow. Je kan een patroon uitzoeken via de online catalogus van Motiflow en je vermeld dan het Motiflow Design-ID bij de ‘Opmerkingen/kleurverdeling’ van het bestelde product. Let op! Hier zijn extra kosten aan verbonden!

Airtex® is het naadloze behang met een maximale printbreedte van 494 cm.

Deze polyester doeksoort met een toplaag van PVC heeft een matte uitstraling en een licht gestructureerde toplaag.

Daarmee is het een goed alternatief voor traditioneel behang. Airtex® is voordelig en heeft een intensieve kleurkracht.

Behang voor alle kleuren ondergrond

Airtex® wandbekleding heeft een licht grijze achterzijde, ook wel greyback genoemd. Hierdoor is eventueel kleurverschil met de achtergrond niet zichtbaar. Je kunt het materiaal daarom op gekleurde achtergronden plaatsen, zonder dat dit doorschijnt op de prints.

Kreukvrij dankzij de sterke toplaag

Airtex® heeft een toplaag met PVC coating, welke kreukels en scheuren tegengaat. Hierdoor breng je het behang eenvoudig en snel aan op wanden. De toplaag is waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

Eenvoudig verwijderbaar

Wil je een met behanglijm geplakte Airtex® print verwijderen? Dat kan, de afstripbare print is zelfs herbruikbaar. Airtex® wandbekleding breng je gemakkelijk aan op voldoende gladde en egale muren. Zo hecht het behang optimaal.

Plus- en minpunten:

 • +Naadloze wandbekleding, tot 4,94 x 20 meter uit één stuk
 • +Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
 • +Dankzij grijze achterkant schijnt de ondergrond niet door
 • +Vuil- en waterafstotend, dus makkelijk schoon te maken
 • -Glanzende toplaag kan een lichte schittering geven
 • -Moeilijk te recyclen door combinatie van materialen
 • -De print met UV-inkten heeft een tijdelijke sterke geur

Sanotex is een fotobehang waar meerdere voordelen samenkomen.

Door de dekkende grijze achterkant komen de kleuren van de print extra fraai tot z’n recht en zijn de witte gedeeltes op het doek ook echt wit. Het behang is gemaakt van polyester met een PVC-vrije coating.

100% recyclebaar

Dankzij de PVC-vrije coating is Sanotex 100% recyclebaar. Een duurzaam alternatief voor andere behangsoorten, zonder in te leveren op de printkwaliteit. De coating zorgt er bovendien voor dat deze wandbekleding kreukvrij en krasvast is. Bestel nu jouw SanoTex fotobehang op maat.

Printbreedte tot 5 m

Je bestelt Sanotex naadloos tot 5 m breed. Bestel rondom 5 cm extra, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Let hier dus op bij je opmaak.

Voor het mooiste Sanotex resultaat

Wil je Sanotex na het plakken weer verwijderen, verdun dan de behanglijm met wat water. Houd er wel rekening mee dat de grijze achterzijde iets afgeeft.

Plus- en minpunten:

 • +Naadloze wandbekleding, tot 4,94 x 20 meter uit één stuk
 • +Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
 • +Dankzij de grijze achterkant schijnt de ondergrond niet door
 • +Vuil- en waterafstotend, dus makkelijk schoon te maken
 • +Recyclebaar doordat het voor 100% bestaat uit polyester
 • -Waterafstotende coating kan lichte schittering geven
 • -De print met UV-inkten heeft een tijdelijke sterke geur

MultiTexPro® wandbekleding werkt egaliserend, isolerend én geluiddempend!

Deze unieke eigenschappen maken van MultiTexPro® een innovatie waarmee jij je onderscheid.

Egaliseert oneffenheden

Oneffenheden tot 4 mm op de muur werk je feilloos weg. MultiTexPro is geschikt voor vrijwel alle ondergronden zoals gips, een stenen muur of hout. Het egaliseert oneffenheden groter dan 4 mm, maar vult bijvoorbeeld gleuven of gipsovergangen niet op, deze dienen eerst grof uitgevlakt te worden.

Download hier een overzicht met alle geschikte ondergronden.

 Verbetert de akoestiek

MultiTexPro absorbeert en isoleert geluidsgolven. Elke ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Meten is weten! Daarom voerde een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uit zodat jij precies weet wat MultiTexPro bijdraagt aan de akoestiek. In onderstaande tabel zie je de absorptiewaarde per geluidsfrequentie: hoe hoger de lijn, hoe beter MultiTexPro deze frequentie absorbeert. 

Goed om te weten: een absorptiewaarde is verdeeld tussen 0 en 1. Waarde 0 is vergelijkbaar met een ruimte waar geen geluidsoplossingen staan en het dus erg galmt. Waarde 1 is het beste: deze waarde kun je vergelijken met een open raam waar al het geluid in verdwijnt.

 MultiTexPro® isoleert 

Door de dikte van het materiaal dekt MultiTexPro de wanden af waardoor warme lucht langer in de ruimte blijft hangen en de koude lucht buiten blijft. In de zomer houd je juist de warmte buiten en de koude lucht binnen. Beter voor je energierekening dus.

Helemaal in de unieke stijl van jouw klant 

Ontwerp de wandbekleding met de favoriete print, foto of patroon van jouw klant. MultiTexPro® wordt haarscherp geprint in krachtige kleuren. Je plakt de kamerhoge wandbekleding naadloos op de muur, zo past het perfect in elke ruimte! We adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.

Plus- en  minpunten:

 • +Kamerhoge wandbekleding, tot 2,90 x 12 meter uit één stuk
 • +Egaliseert tot 4 mm, dus ideaal voor oneffen wanden
 • +Draagt bij aan een betere akoestiek
 • +Isolerende werking door de dikte van het materiaal
 • +Dankzij printtechniek op waterbasis is de print geurloos
 • +Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
 • -Ondergrond moet effen van kleur zijn om kleurverschil te mijden

Ontdek WalltexPro®, het geurloze, PVC-vrije, matte, waterafstotende en kras- en stootvaste textielbehang met ongekende mogelijkheden

Op een wand met WalltexPro® reflecteert het licht niet, waardoor het erg geschikt is voor ruimtes met veel daglicht.

Een altijd zichtbare print

Op een wand met WalltexPro® reflecteert het licht niet en daarmee is het zeer geschikt voor ruimtes waar veel daglicht naar binnen valt. De wandbekleding is daarnaast kamerhoog tot een printbreedte van 304 cm en naadloos tot 12 m. We raden aan om het behang in één geheel te bestellen. Zo krijg je een geheel en optimaal resultaat. Ons advies is om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Let hier dus op bij je opmaak.

Met hoge kleurintensiteit

WalltexPro® heeft een kreukvrije, stevige toplaag met een unieke textiellook. Dit zorgt voor een warme uitstraling en voor een hoge lichtechtheidswaarde. WalltexPro® heeft ook een C-S1-D0-certificering.

De montage van WalltexPro®

Voor deze behangsoort adviseren we de medium behanglijm. Deze lijm hoeft je niet te mengen, je kunt het meteen toepassen op de muur. Een fijne bijkomstigheid voor de monteur en de eindgebruiker: WalltexPro® is geurloos.

Plus- en  minpunten:

 • +Kamerhoge wandbekleding, tot 3 x 12 meter uit één stuk
 • +Dankzij printtechniek op waterbasis is de print geurloos
 • +Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
 • +Dankzij grijze achterkant schijnt de ondergrond niet door
 • +Vuil- en waterafstotend, dus makkelijk schoon te maken
 • +Absorbeert licht, dus schittert niet bij lichtinval
 • +Recyclebaar door 100% polyester en inkten op waterbasis
 • -Opdelen is niet mogelijk, maximaal formaat is 3 x 12 meter

Basicwall is het extra voordelige naadloze behang met een maximale printbreedte van 3,14 x 20 meter.

Deze polyester doeksoort met een toplaag van PVC heeft een matte uitstraling en een licht gestructureerde toplaag.

Daarmee is het een goed alternatief voor het welbekende Airtex®. Basicwall is extra voordelig en heeft net zoals Airtex® een intensieve kleurkracht.

Behang voor alle kleuren ondergrond

Basicwall wandbekleding heeft een licht grijze achterzijde, ook wel greyback genoemd. Hierdoor is eventueel kleurverschil met de achtergrond niet zichtbaar. Je kunt het materiaal daarom op gekleurde achtergronden plaatsen, zonder dat dit doorschijnt op de prints.

Kreukvrij dankzij de sterke toplaag

Basicwall heeft een toplaag met PVC coating, die kreukels en scheuren tegengaat. Hierdoor breng je het behang eenvoudig en snel aan op wanden. De toplaag is waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

Eenvoudig aanbrengen

Basicwall wandbekleding breng je gemakkelijk aan op voldoende gladde en egale muren. Zo hecht het optimaal.

Plus- en minpunten:

 • +Extra voordelige naadloze wandbekleding
 • +Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
 • +Dankzij grijze achterkant schijnt de ondergrond niet door
 • +Vuil- en waterafstotend, dus makkelijk schoon te maken
 • -Glanzende toplaag kan een lichte schittering geven
 • -Moeilijk te recyclen door combinatie van materialen
 • -De print met UV-inkten heeft een tijdelijke sterke geur

Specificaties

 • Materiaal: Airtex®, SanoTex, WalltexPro®, MultiTexPro en Basicwall (polyester met een PVC coating)
 • Gewicht:
  • Airtex®: 330 gr./m2
  • SanoTex: 310 gr./m2
  • WalltexPro®: 360 gr./m
  • MultiTexPro: 710 gr./m2
  • Basicwall: 370 gr./m²
 • Brandcertificaat:
  • Airtex®, SanoTex en Basicwall: B1
  • WalltexPro®: EN-13501: C-s1, d0
  • MultiTexPro: EN-13501: C-s1, d1
 • Printtechniek:
  • Airtex®, SanoTex en Basicwall: UV-print
  • WalltexPro®: waterbasis eco-inkten
  • MultiTexPro: Sublimatie
 • Maximale printbreedte uit één stuk
  • Airtex®: 492 cm
  • SanoTex: 496 cm
  • WalltexPro®: 300 cm
  • MultiTexPro: 290 cm
  • Basicwall: 314 cm x 20 m
 • Afwerking: Schoonsnijden
 • Binnen/buiten: Binnen
 • Waterafstotend: Ja
 • Translucent: Nee
 • Extra:
  • Airtex®: 100% Europees product en met een grijze achterkant
  • SanoTex: heeft een donkergrijze achterkant en is PVC-vrij
  • WalltexPro®: exclusief verkrijgbaar bij Probo en is PVC-vrij
 • Tip: We adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.

Ontwerp aanleveren ( meerdere ontwerpen en  Motiflow patronen zijn mogelijk)

Algemeen: bestandsformaat met 10 mm afloop, dus een bestand dat 20 mm groter is dan eindformaat waarbij het ontwerp doorloopt tot aan de rand!

Lees hier meer over alle aanleverspecificaties!

Moment a.u.b. (dit kan even duren door de hoeveelheid gegevens, schakel ADBLOCKER uit!)Message