Home

Stoffen polsbandjes - Stoffen festivalbandjes

 
 • geweven

 • polyester geprint

 • satijn geprint

 • PET geprint

 • Bamboe geprint

 • sluittang

Een festival zonder polsbandjes bestaat er niet meer. Wij kunnen maar liefst 5 verschillende soorten stoffen bandjes leveren. Aan u de keuze:

Geweven

Dit zijn de meeste verkochte bandjes. Bij geweven festival bandjes kunnen maximum 8 pantone PMS kleuren gebruikt worden. De automatische sluiting is hier 100% sluitend. OPGEPAST, DEZE MOETEN VECTORIEEL AANGELEVERD WORDEN OM TE KUNNEN WEVEN !

Polyester geprint

Als het ontwerp meer dan 8 kleuren heeft en de automatische sluiting ook 100% sluitend moet zijn is dit een uitstekend alternatief. De bedrukking op deze polyester polsbandjes gebeurt via sublimatie in full-color. Deze bandjes zijn wel dikker dan de satijnen bandjes en hebben een robuustere uitstraling.

Satijn geprint

Deze bandjes zijn ongeveer hetzelfde als de poyester geprint maar het satijn is erg zacht en dit verhoogt het draagcomfort. Satijn geprint (sublimatie) zorgt voor sterke, frisse kleuren en een kleurvast opdruk. Let wel op dat de automatisch sluiting niet 100% sluitend is. Is dit noodzakelijk; kies dan voor de metalen sluiting met sluittang of een ander type bandje.

PET geprint

Deze bandjes worden van 100% gerecycleerde polyester gemaakt en zijn ook zeer duurzaam en ecologisch verantwoord.

NIEUW: BAMBOE geprint

Deze bandjes worden van het natuurproduct bamboe gemaakt en zijn dus 100% ecologisch verantwoord. Omdat dit een natuurproduct is zijn de bandjes wel minder duurzaam dan de klassieke bandjes!

De metalen zilverkleurige sluiting wordt het meest gebruikt en is 100% sluitend. Hiervoor kunnen we een speciale sluittang leveren die zorgt voor een perfecte sluiting met een minimale inspanning. Bestel ze samen met uw polsbandjes aan een voordelige prijs!

Geweven polsbandjes

Het èchte zeer fijn geweven polsbandjes, het meest duurzame polsbandje!, het èchte geweven polsbandjes gemaakt uit hoogwaardig textiel en dus ideaal voor langdurig gebruik!

Het ultieme polsbandje blijft nog steeds geweven. Dit omdat het door de personen die het dragen veelal wordt bijgehouden als aandenken! Dit polsbandjes met plastic sluiting is gemakkelijk aan te brengen en door de weerhaakjes in de sluiting kunnen deze niet meer open zonder te beschadigen.Een sluitende toegangscontrole voor uw event dus! De festivalbandjes worden geweven uit hoogwaardig materiaal en men kan vrij tot maximaal 8 kleuren gebruiken in het ontwerp.

Eens de metalen sluiting wordt dichtgenepen, of de plastic dichtgeschoven; kan het polsbandje niet meer open zonder het te beschadigen. De polsbandjes worden geleverd met de metalen of plastic sluiting reeds aan het polsbandje. Op die manier verliest men geen tijd aan de ingang.

HOE AANLEVEREN?
Aan te leveren formaat 350 x 15 mm. Kies bij voorkeur altijd certified PDF/X-1a:2001 met als kleurprofiel Coated Fogra 27. 
We vragen steeds dat bestanden vectorieel worden aangeleverd en VOLLEDIG getekend zijn in Adobe Illustrator of gelijkaardig programma's en zeker NIET in Photoshop (dus GEEN jpeg's of PSD's) en dit met max 8 verschillende kleuren (inclusief zwart,  wit en achtergrond). We hebben dus een illustrator bestand (of een certified pdf afkomstig uit illustrator of gelijkaardig programma) nodig waarbij alle tekst is omgezet naar lettercontouren ("create outlines" in illustrator 'cmd-shift-o of ctrl-shift-o in Illustrator'). Elk onderdeel moet individueel selecteerbaar zijn en moet minimaal 0,25 mm zijn op te kunnen weven. Vermijd dus het gebruik van kleine details en fijne lijntjes. Blijf met tekst en logo's ook 1-2 mm van de rand!
Je kan best ook alle kleuren in PMS Pantone solid kleuren definiëren (type C) zodat wij de correcte garens kunnen gebruiken en gebruik dus zeker geen kleurverlopen want dat kan niet geweven worden.

Polyester geprinte polsbandjes

Dit polyester geprint polsbandje mag zeker niet onderdoen voor van het ingeweven bandje.

Dit is een robuust bandje dat via sublimatie fullcolor kan bedrukt woren en 100% sluitend is met de autmatische sluiting.

Als het ontwerp meer dan 8 kleuren heeft en de automatische sluiting ook 100% sluitend moet zijn is dit een uitstekend alternatief. De bedrukking op deze polyester polsbandjes gebeurt via sublimatie in full-color. Deze bandjes zijn wel dikker dan de satijnen bandjes en hebben een robuustere uitstraling.

Satijn geprinte polsbandjes

Full color sublimatieprint op satijn! Géén kleurbeperking! Ideaal voor langdurig gebruik!

Een leuk alternatief voor de geweven polsbandjes! Uw ontwerp wordt in fullcolor geprint op een textielen drager!

Er zijn dus géén beperkingen qua kleur in uw ontwerp. Bovendien geniet dit bandje van alle voordelen van het oorspronkelijke geweven bandje... zo is het een feit dat deze bandjes langer worden aangehouden en soms ook worden bijgehouden als souvenir. Een groot pluspunt voor de reclame van uw event of die van uw sponsor.

Deze polsbandjes zijn zeer duurzaam en ideaal voor meerdaagse events. Eens de metalen sluiting wordt dichtgenepen kan het polsbandje niet meer open zonder het te beschadigen. Een sluitende toegangscontrole voor uw event dus! De automatische sluiting daarentegen biedt geen 100% sluiting, hou daar rekening mee AUB!

PET geprinte polsbandjes

Deze bandjes worden van 100% gerecycleerde polyester gemaakt

Ze zijn bijna identiek als de polyester geprinte bandjes en dus zeer duurzaam maar ook een mooi ecologisch verantwoord alternatief.

Bamboe geprinte polsbandjes

Deze bandjes worden van het natuurproduct bamboevezels gemaakt en zijn dus 100% ecologisch verantwoord.

De bamboe bandjes zijn sterk vergelijkbaar met de PET geprinte bandjes maar omdat dit een natuurproduct is zijn de bandjes wel minder duurzaam dan de klassieke bandjes!

 

De belangrijkste verschillen even op een rij:

 • De bandjes wordt eerst gekleurd in de juiste kleur (je kan dus geen meerdere achtergrond kleuren kiezen)en daarna via zeefdruk bedrukt in maximaal 4 PMS kleuren. Het aantal drukkleuren bepaald voor een groot deel de prijs.
 • Bamboe is een natuurproduct en makkelijk afbreekbaar. Hierdoor zijn deze polsbandjes iets minder slijtvast dan de klassieke stoffen bandjes. De kans is dus groot dat jouw bezoekers deze bandjes geen jaren kunnen dragen.
 • Door de bamboestructuur zullen de uiteinden van deze polsbandjes worden dichtgenaaid zodat de uiteinden niet zouden uitrafelen.
 • De bamboe polsbandjes hebben een gele schijn. Hierdoor kan het eindresultaat meer geel bevatten dan uw oorspronkelijk ontwerp, bv rood zal meer oranje lijken….

Ze zijn sterk vergelijkbaar met de PET geprinte bandjes maar zijn minder duurzaam maar ook een mooi ecologisch verantwoord alternatief.

Sluittang

De ideale tool voor het sluiten van geweven polsbandjes met metalen sluiting!

Deze sluittang dient voor het sluiten van stoffen bandjes (stoffen festivalbandjes) met aluminium sluiting. Reken 5 à 10 seconden per bandje dat gesloten moet worden! Na het sluiten met deze tang kan het bandje enkel door het doorknippen van het bandje zelf van de pols gehaald worden! Bestel deze tang samen met uw stoffen polsbandjes aan een voordelige prijs!

Aanleveren ontwerp

Stoffen polsbandjes geweven

Aan te leveren formaat 350 x 15 mm.Kies bij voorkeur altijd certified PDF/X-1a:2001 met als kleurprofiel Coated Fogra 27.  We vragen steeds dat bestanden vectorieel worden aangeleverd en VOLLEDIG getekend zijn in Adobe Illustrator of gelijkaardig programma's en zeker NIET in Photoshop (dus GEEN jpeg's of PSD's) en dit met max 8 verschillende kleuren (inclusief zwart,  wit en achtergrond). We hebben dus een illustrator bestand (of een certified pdf afkomstig uit illustrator of gelijkaardig programma) nodig waarbij alle tekst is omgezet naar lettercontouren ("create outlines" in illustrator 'cmd-shift-o of ctrl-shift-o in Illustrator'). Elk onderdeel moet individueel selecteerbaar zijn en moet minimaal 0,25 mm zijn om goed te kunnen weven. Vermijd dus het gebruik van kleine details en fijne lijntjes. Blijf met tekst en logo's ook 1-2 mm van de rand!
Je kan best ook alle kleuren in PMS Pantone solid kleuren definiëren (type C) zodat wij de correcte garens kunnen gebruiken en gebruik dus zeker geen kleurverlopen want dat kan niet geweven worden.

De best zichtbare zone is 160 mm, daarna is er 30 mm bedekking door de sluiting en dan 60 mm uiteinde. Blijf 1-2 mm met tekst en logo's van de rand, de minimuum lijndikte is 0,25mm, gebruik dus nergens te kleine details.

 

Lees hier meer over alle aanleverspecificaties!

Stoffen polsbandjes geprint

Aan te leveren formaat 350 x 15 mm. De best zichtbare zone is 160 mm, daarna is er 30 mm bedekking door de sluiting en dan 60 mm uiteinde. Blijf 1-2 mm met tekst en logo's van de rand, de minimuum lijndikte is 0,2mm, gebruik dus nergens te kleine details omdat dit bedrukt wordt via sublimatie en kleine details kunnen verloren gaan. Bestand van 300 dpi of meer is aan te bevelen.

 

Lees hier meer over alle aanleverspecificaties!

dfdfsdf 

MAAK UW KEUZE

 • Stoffen polsbandjes

  geweven
 • Stoffen polsbandjes

  polyester geprint
 • Stoffen polsbandjes

  satijn geprint
 • Stoffen polsbandjes

  PET geprint
 • Stoffen polsbandjes

  bamboe geprint
 • Sluittang

BEDRUKKING

AFMETINGEN

KIES DE SLUITING

OPTIES

NUMMERING

VERPAKKING

PVC LABEL

Prijzen en oplages