Spandoekframes

Spandoekframes zijn de perfecte omlijsting van ieder spandoek.

De stoere, industriële look, de degelijke constructie en de eenvoudige montage maken spandoekframes in vierkante en rechthoekige vorm enorm populair.

Bestel nu jouw spandoekframe op maat.

Gemaakt van aluminium buizen

Het aluminium spandoekframe is al jaren een veel ingezet product. Met elastische spanners bevestig je een spandoek in het frame. Zo kan het doek ook bij wind tegen een stootje en blijft de boodschap van jouw klanten goed zichtbaar voor voorbijgangers.

Met keuze uit vier materialen voor binnen en buiten

Kies bij jouw frame een spandoek van verschillende materialen voor binnen en buiten: Banner 510, ProPES Outdoor, Banner 610 en Meshdoek. Ontvang je liever alleen het frame? Ook dat kan, bestel dit product dan zonder materiaal.

Kies de uitstraling die past

Naast het rechthoekige of vierkante spandoekframe voor muren en wanden, hebben we ook het ronde spandoekframe, het outdoor textielframe en blinde spandoekframe.

We kunnen ook ronde spandoekframes en blinde spandoekframes leveren. Bij deze laatste zie je niets van het frame en lijkt het spandoek wel een relcamebord

Standaard vind je op onze website de prijzen voor de frames met 42mm aluminium buizen omdat dit in de meeste gevallen sterk genoeg is:

 • De buizen zijn van hoge kwaliteit aluminium 42 mm (optie 48 mm - 60 mm - gegalvaniseerd - inox)
 • De bevestigings- en koppelsystemen zijn vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met inbusschroef voor eenvoudige montage
 • De frames worden geleverd inclusief muurbevestigingsbeugels om de ca. 2 meter en eventuele koppelstukken

Geef als afmeting de binnenmaat van het frame in, bv 100 x 100 cm en het spandoek heeft dan volgende afmetingen:

 • 80x80cm bij elastieken met vaste haak
 • 90x90cm bij zwanehalsrekkers of stromfixspanners

Specificaties:

 • Materiaal frame: Aluminium
 • Formaat: Bestel tot 500 cm breed uit één deel. Groter kan ook, dan kun je de delen aan elkaar zetten. Doeken groter dan 5 x 5 m worden aan elkaar gezet en opgevouwen verstuurd.
 • Dikte: ⌀ 42,2 mm
 • Materiaal doek: ProPES Outdoor, Banner 510, Banner 610, Meshdoek
 • Afwerking doek: Ringen, zomen en ringen of zomen en ringen voor Stormfix. Ringen worden om de 30 cm aangebracht.
 • Binnen/buiten: Binnen en buiten
 • Montage: Voor montage van het frame komt 50 cm vanuit de hoek altijd de eerste beugel/leuningdrager. De afstand tussen de beugels moet gelijkmatig worden verdeeld met een maximale tussenruimte van 150 cm. Frames met zijdes langer dan 500 cm worden opgedeeld en gekoppeld door middel van een koppelmof.
 • Extra: De maat die je opgeeft is de binnenkant van het buizenframe. Kies je voor de Stormfix afwerking dan is het doek rondom 5 cm kleiner dan het frame. Je kunt Stormfix-spanners voor de bevestiging los bijbestellen.
  Bestel je een doek met de afwerking zomen en ringen dan is het doek rondom 10 cm kleiner dan het frame. Je kunt Spanners met spinhaak of Rubberringen met S-haak voor de bevestiging los bijbestellen.

Toebehoren voor spandoekframes

Voor spandoekframes verkopen we ook de ideale LED verlichting, rekkers en trampolinekoord

LED verlichting

Onze led verlichting zijn eigenlijk LED verstralers en dus ideaal voor verlichting van spandoeken, gevelbanieren en reclameborden. Ze kunnen geleverd worden met muursteun of buisbevestiging voor spandoekframes of banieren.

Rekkers - Elastieken

Hou je spandoek strak met onze elastiek met vaste haak of rubbers met losse S-haken. Ze haken makkelijk in de ogen van je spandoek en om elk frame heen. Maar er zijn nog andere mogelijkheden:

 • Elastieken 6mm met vaste haak (20cm) (meest verkocht)
  Dit is een  bevestigingsmiddel voor alle types doeken in aluminium frames. Gebruik voor iedere ring in het doek een elastiek, zodat de spanning van het doek overal gelijk en verdeeld is. Dit voorkomt snelle slijtage. Plaats ook een extra rekker op iedere hoek, zodat het doek altijd op zijn plaats blijft hangen. Spandoekframe moet 20cm groter zijn dan het spandoek (binnenmaat frame)
 • Rubber ring met een losse S-haak (20cm)  (is steviger en gaat langer mee dan de elastieken)
  Spandoekframe moet 20cm groter zijn dan het spandoek (binnenmaat frame)
 • Zwanehalsrekker (18cm)
  Wil je de afstand tussen doek en frame extra klein houden? Dan is de zwanenhalsrekker het meest geschikte hulpmiddel. Deze spanner met spinhaak in s-vorm heeft een betere grip dan de standaard elastiek Spandoekframe moet 10cm groter zijn dan het spandoek (binnenmaat frame)
 • Stormfixspanners 8mm (20cm)
  Dankzij de stormfixspanners heb je de mogelijkheid het doek dicht bij het frame te bevestigen én minder slijtage, omdat het elastiek niet over elkaar wrijft! De meest duurzame oplossing! Let op! Hiervoor het je 2 zeilringen in de hoeken nodig!
  Spandoekframe moet 10cm groter zijn dan het spandoek (binnenmaat frame)

Trampoline koord (6mm)

Wordt ook wel bungee koord, bungee cord, elastiekkoord of elastisch koord genoemd
De kern is opgebouwd uit vele, zeer elastische rubber draden. Om de kern zit een sterke kunststof mantel, die het koord tegen slijtage en UV beschermd

Je kan elk spandoek strak opspannen met trampolinekoord. Het koord is stevig en zwart en verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Aanleveren ontwerp

Aan te leveren formaat is het eindformaat + 2 x 10mm.Deze extra 10mm wordt gebruikt om de spandoek te kunnen afwerken.

Lees hier meer over alle aanleverspecificaties!

Moment a.u.b. (dit kan even duren door de hoeveelheid gegevens, schakel ADBLOCKER uit!)Message